Renewmagazine: En ny bok att rekommendera.

23-Mar-2013
Fångad i Marbella

Efter veckor av regn, blixt, dunder, blåst och kyla har äntligen solen och våren kommit till Marbella. Mimosan blommar, körsbärsträden står i blom, solkrämerna åker fram, butikerna ställer ut sina försäljningsställ på trottoaren, vår- och sommarkläder fyller butikerna och turisterna går lätt klädda i ljusa färger medan vi som bor här fortfarande har vinterkläderna på oss – i alla fall lite mörkare färger. En och annan vågad turist tar sig t o m ett dopp i det vårmörka Medelhavet. I solen är det varmt och skönt men vindarna är lite svala. Golfbanorna börjar fyllas av entusiastiska golfare. Spanjorerna förbereder sig nu inför den stundande påsken, som är vår största helg i Spanien, med processioner i varje stad varje dag fr o m söndag den 24/4 fram till påskdagen.

Våren symboliseras också av nya böcker som släpps i bokhandeln för att tillfredsställa oss alla som älskar böcker. I fredags hade författarinnan Birgitta Bergin smygrelease på sin nya bok ”Fångad i Marbella” och på fredag den 22 mars är det dags för hennes boksläpp i Sverige och release i Göteborg. Birgitta bor sedan ett par år tillbaka i Marbella och började här sin författarbana och fick inspriration till sin andra bok just från Marbella. En av dessa härliga kvinnor i Marbella som mitt i livet unnar sig att göra något nytt.

”Lyx, överflöd, droger och sexhandel. Men även känslor och kärlek. Det är vad de båda väninnorna Ulli och Ingela dras in i, när de egentligen bara är ute efter en skön semester för att reda ut redan struliga privatliv.

Fångad i Marbella är en fristående fortsättning av Birgitta Bergins debutroman tre veckor som kom ut för exakt ett år sedan. Följ Ulli under sju dagar i Marbella. I samma snabba tempo får vi än en gång vara med om hennes galna liv, skratta och gråta, och med andan i halsen vända blad efter blad för att upptäcka att det händer saker i ett ständigt crescendo.

Jag ser fram emot att få lägga mig i solstolen på terrassen, blicka ut över strandpromenaden och havet där solen glittrar i vågorna och koppla av med Fångad i Marbella. Timmarna kommer att rinna iväg och jag vet att jag inte kommer att kunna sluta förrän sista sidan är läst.

Rose-Marie Wiberg

Se bloggen här ››