Bokbloggen Beasbokhylla om "Fångad i Marbella"

11-May-2013
Fångad i Marbella!

Lyx, överflöd, droger och sexhandel. Men även känslor och kärlek. Det är vad de båda väninnorna Ulli och Ingela dras in i, när de egentligen bara är ute efter en skön semester för att reda ut redan struliga privatliv.

Fångad i Marbella är den andra och fristående delen i Birgitta Bergins romanserie om Ulli. Det har nu gått några månader sedan vi lämnade Ulli i boken Tre veckor. Vardagen flyter på, om än lite knackigt, och Ulli känner att hon behöver komma bort ett tag. Hon och bästa väninnan bokar ett semesterresa till det soliga Marbella för att få en paus från det kyliga Sverige och alla måsten. Med vad som ska bli en vecka av sol, bad och paraplydrinkar vid poolen visar sig bli något helt annat.

Bergins föregående bok utspelade sig, som titeln antyder, under tre stressiga veckor strax för jul. Fångad i Marbella utspelar sig även den under en mycket kort tidsperiod, en spännande och intensiv vecka på Marbella. Boken blir därför aldrig långtråkig utan engagerar läsaren från första till sista sidan. Ulli är precis som i den tidigare boken expert på att råka i knipa, men i denna bok även en mästare på att ta sig ur dom. Hennes styrka och mod sätts på prov flertalet gånger under boken.

Som huvudperson är Ulli utåtriktad, fristpråkig och lite allmänt galen. Med andra ord kanske inte en person som jag i normala fall skulle dras till eller finna intressant. Men i bokform funkar hon alldeles utmärkt. Hennes temperament bidrar till bokens intensiva spänning. Även om boken var spännande var den inte direkt överraskande utan ganska förutsägbar. Men detta till trots så är Fångad i Marbella en riktigt välskriven relationsroman.

Tack till Birgitta Bergin och Tre Böcker för boken!

/Sara

Se recensionen här ››