Bokbloggen Hyllan om "Tre veckor"

14-Apr-2012
Tre veckor är Birgitta Bergins debutroman och en ganska trevlig överraskning. Det handlar om Ulli och Peter, ett par i fyrtioårsåldern, vars äktenskap krisar. Peter har träffat en annan kvinna, en yngre kvinna, och blivit störtförälskad. Ulli fattar ingenting. De hade det ju så bra. Eller? Ja, de grälade i vart fall inte. Kanske de inte pratade så mycket alls, men de hade ju barnen. Fina vänner, ett fint hus, och snart är det jul.

Ulli vet inte vad hon ska göra. Hon längtar efter Peter. Hon hatar honom. Hon vill ha honom tillbaka. Hennes känslor pendlar fram och tillbaka, och det är lätt att sätta sig in i hur hon känner det. Det blir tre veckor av drama för Ulli och hennes familj, oväntade händelser, möten, och saker som ställs på sin spets.

Och det blir lite väl mycket dramatik, det är främst en händelse jag tänker på som jag inte vill avslöja för den som inte läst boken, men jag hade gärna skippat den. Det kändes lite väl tillskruvat. Det var också helt onödigt för historien, den hade klarat sig bra utan det inslaget. Språkligt tycker jag det funkar bra, men jag hakar flera gånger upp mig på ord som inte passar in. Som ordet fejsa som dyker upp gång efter gång efter gång. Vem säger så? Personligen tycker jag heller inte om slutet, men det är för att jag själv aldrig skulle gjort likadant.

Sammanfattningsvis är det här en ganska bra bok, det finns ett driv, och det händer saker hela tiden. Jag tror också att det är en historia som många känner igen sig i. Jag läser gärna fler böcker av Birgitta Bergin.
Bokbloggen Hyllan
Se hela recensionen här ››