Iniciativa.se:s blogg om "Tre veckor"

21-Mar-2012
Dessa fantastiska kvinnor - och de har vi många av i Marbella
Rose-Marie Wiberg - onsdag, mars 21, 2012

Idag är en speciell dag för en av dessa kvinnor. En alldeles speciell dag för Birgitta Bergin som idag har sitt Releaseparty i Göteborg för sin första bok – Tre veckor. Tre veckor är Birgittas debutroman – ett crescendo av värme, humor och dramatik.

I fredags hade vi i Marbella förmånen att vara inbjudna på Smygreleaseparty just för denna bok. Det var med stor entusiasm och glädje jag började läsa boken i lördags förmiddag sittande på balkongen i solen. Tiden gick och jag ville aldrig sluta. Boken slukade mig. Och egentligen ville jag inte att den skulle ta slut… och när den väl var slut så ville jag att Birgittas andra bok redan skulle finnas i bokhandeln…

Så här börjar den.

– Hej, det är jag.
– Hej du.
– Har du tid att prata?
– Nej, egentligen inte. Kan vi ta det ikväll? Det är lite körigt just nu.
– Jag vill helst ta det nu.
– Skit, jag är helstressad. Vad är det som är så viktigt?
– Jag vill skiljas.

Ulli och Peter är det lyckligaste och mest sammansvetsade paret i vänkretsen. Hur kunde det bli så här? Vad har hänt? Vad händer?

Passionen överrumplar Peter, medan Ulli och tonårspojkarna fylls av alla motstridiga känslor; övergivenhet, saknad, ilska, hat, sorg, och vanmakt.

Som kulor på ett radband följer under tre omtumlande veckor den ena olyckan tätt inpå den andra för den krackelerande familjen.

Tar det aldrig slut?

Birgitta har en bakgrund från reklambranschen men inte bara hon har många strängar på sin lyra. Hon ville helst bli journalist men övergav den tanken och började på reklambyrå, fortsatte till arbeta med reklamfilm, flyttade utomlands med sin familj, blev ansvarig för Friskis & Svettis i Bryssel – ja, listan kan göras lång…

Läs Birgittas egen berättelse: Birgitta - Om mig själv

Jag behöver väl inte säga att jag tyckte mycket om boken, jag tyckte om Birgittas sätt att skriva, hennes enkelhet och finess att berätta om de vardagliga ting som hela tiden händer runt omkring oss.

Ett stort lycka till Birgitta med ditt författarskap!

Un saludo,
Rose-Marie