Böcker

Romanen "Holländarnt" av Birgitta Bergin

Titel: Holländarn
Förlag: Bokfabriken AB
Utgivning: 2018-05-15
Antal sidor: 284

Karins tillvaro rasar samman när hennes pappa dör och hon inser att lögner och hemligheter är orsaken till hennes kärlekslösa barndom. Hennes länge förträngda minnen bildar plötsligt en ny sanning. Nu måste Karin ta reda på vem som är hennes riktiga far - för att inte gå sönder.

Det blir början på en resa där Karins sökande leder långt tillbaka i tiden, till nazismens fasansfulla terror och till 1960-talets Halmstad. Varför lämnade hennes pappa familjen? Varför förbjöds Karin att berätta vissa saker för sin lillebror? Och vad är det egentligen för hemlighet som hennes mamma bär på?

Holländarn är ett familjedrama som sträcker sig över tre tidsperioder. Djupa familjehemligheter, skuld, passion, svek och kärlek avlöser varandra i denna välskrivna roman, baserad på en sann historia.

Romanen "Något som du inte vet att jag vet" av Birgitta Bergin

Titel: Något du inte vet att jag vet
Förlag: Bokfabriken AB
Utgivning: 2017-04-11
Antal sidor: 381

Ett år har gått sedan den stora förlovningsfesten. Elsa och Thore, 82 år, är nu lyckligt gifta och det är dags att återvända hem från Kanarieöarna. De bjuder ut sina familjer till en helg i skärgården, och när alla släktingar dyker upp vibrerar luften av anspänning.

Under året som gått sedan Elsa och Thore skickade ut sina hårda men rättvisa brev, har flera av släktingarna rannsakat sig själva. Men allt är inte frid och fröjd. Nya hemligheter har staplats på varandra, saker har iakttagits och värderingar har ställts på sin spets. Allting kulminerar i en absurd helg på skärgårdsön.

Något du inte vet att jag vet är en fristående fortsättning på Som ett brev på posten (2016). Det är en roman fylld av värme, romantik och svart humor. Birgitta Bergins stil är som vanligt rapp, förlösande och högst beroendeframkallande.

Romanen "Ett oemotståndligt begär" av Birgitta Bergin

Titel: Ett oemotståndligt begär
Förlag: Bokfabriken AB
Utgivning: 2016-09-01
Antal sidor: 316

Anna Holm har äntligen funnit lyckan men i skuggorna lurar det förflutna. 

Anna har allt hon någonsin önskat sig – ett harmoniskt familjeliv och ett utmanande jobb som företagsledare för Vansbo fastigheter. Men när hennes älskade börjar arbeta med ett nystartat välgörenhetsprojekt drivs de allt längre ifrån varandra. Och vem är egentligen projektets mystiska och hemliga grundare?

Inte blir det lättare att hålla relationen vid liv när ett svekfullt ex till Anna dyker upp i Stockholm och gör allt för att få kontakt med henne. Hon står till en början emot hans inviter, men när han råkar ut för en olycka ser hon ingen annan utväg än att hjälpa honom. Orosmolnen hopar sig alltmer över Annas nyfunna lycka, och en ödesdiger konfrontation ställer situationen på sin spets. När stormen bedarrat har Anna fler svar än vad hon önskat sig. Först då vet hon vad som är sant och falskt, vem som är hennes vän och vem som är hennes fiende.

Ett oemotståndligt begär är den sista, fristående delen i Birgitta Bergins succétrilogi om Anna Holm. De två första delarna är Ett oemotståndligt förslag (2014) och En oemotståndlig affär (2015). 

Romanen "Som ett brev på posten" av Birgitta Bergin

Titel: Som ett brev på posten
Förlag: Bokfabriken AB
Utgivning: 2016-03-07
Antal sidor: 357

Elsa och Thore, 81 år gamla, träffas på en bridgeklubb och blir otroligt förälskade. Ingen av dem hade kunnat ana att de skulle få uppleva kärlek igen så sent i livet. Det känns så härligt, men inte alla ser med blida ögon på deras oväntade förhållande. Hemligheter, girighet och avundsjuka gror i deras respektive familjer. Barn och barnbarn, svärdöttrar och svärsöner, alla verkar ha egna motiv att sätta käppar i hjulet för dem.  När Elsa och Thore bjuder sina familjer på förlovningsfest i skärgården, ställs situationen på sin spets. Och allt – precis ALLT – som inte får hända händer.

Som ett brev på posten är ett relationsdrama med värme, romantik och massor av svart humor någonstans mellan Lars Norén och Tomten är far till alla barnen. Birgitta Bergins stil är som vanligt rapp, förlösande och högst beroendeframkallande.

Romanen "En oemotståndlig affär" av Birgitta Bergin

Titel: En oemotståndlig affär
Förlag: Bokfabriken AB
Utgivning: 2015-08-03
Antal sidor: 342

Lägenheten på Riddargatan i Stockholm har blivit vårt hem, vår lilla fristad. Det är där vi har hittat vårt nya liv – livet utan Calle och utan Jesper. Livet som det ser ut idag: bara min lille Lucas och jag.

Anna Holm har gått vidare i sitt liv efter att hennes stora kärlek Calle omkom i en olycka. Hon är numera styrelseordförande för Vansbo fastigheter och försöker få livspusslet att gå ihop. En ny kärleksrelation står långt ner på listan, efter styrelsemöten och matsäckar till treårige Lucas dagisutflykter.

På en mässa i Cannes träffar Anna den karismatiske bankmannen Fabian och sveps in i en passionerad relation. Men det är inte bara passionen som lockar henne – Fabian kommer också med ett helt oemotståndligt affärserbjudande, en stor fastighetsaffär i Berlin.

Det innebär mer tid för Anna i Berlin, och mer tid tillsammans med Fabian. Samtidigt har hon konstant dåligt samvete när det gäller Lucas. Hon är alltid sist att hämta på dagis och blir mer och mer irriterad på dagisfröken Filip, som Lucas avgudar. Filip med sina slitna jeans och t-shirt och sina oceanbå ögon som verkar se rakt igenom henne.

Man ska skilja på affärer och nöjen ... eller behöver man verkligen det? Affären med Fabian kräver allt mer av Anna, både i jobbet och privat.

Snart känner hon att hon håller på att tappa fotfästet. Och som om det inte vore nog vägrar Filip lämna henne ifred. Nu vill han till och med träffa henne och Lucas och fika! Vad är han ute efter egentligen?

En oemotståndlig affär är den fristående fortsättningen på succéromanen Ett oemotståndligt förslag. Liksom i den första boken om Anna Holm får vi här en vindlande historia som inte släpper taget. Birgitta Bergin är den typen av författare, hon skriver rappt och rakt på sak och hennes böcker berör och väcker känslor hos läsarna.

Romanen Ett oemotståndligt förslag av Birgitta Bergin

Titel: Ett oemotståndligt förslag
Förlag: BokfabrikenAB
Utgivning: 2014-09-15
Antal sidor: 342

Anna Holm är 30 år och fastighetsanalytiker från Kungälv. Livet står still. Hennes pojkvän Jesper är trevlig och jobbet okej, men det är ändå något väsentligt som saknas.

En dag får hon ett rekommenderat brev från advokatbyrån Linberg & Co. Med stigande förvåning läser hon att hon har angetts som arvtagare till fem miljoner euro. För att få ta del av arvet måste hon dock utföra ett uppdrag.

Hela brevet känns fullständigt otroligt, men hon måste ju i alla fall höra vad det är hon ska göra för att få arvet. Hon bestämmer sig för att ringa advokatbyrån och boka ett möte.

Två veckor senare står hon i sin nya lägenhet på Östermalm i Stockholm, redo att utföra uppdraget. Men var ska hon börja och vem är egentligen den här jetset-killen Carl-Henrik Vansbo?

Ett oemotståndligt förslag är en fängslande relationsdrama om två människor som möts under märkliga omständigheter och utvecklar en närhet som kommer förändra dem för alltid. Handlingen utspelar sig i en miljö där ytan tycks viktigare än innehållet och där allting går att köpa. Men vad händer när en människas fasad rämnar och den riktiga personen kommer fram? Kan kärlek förändra gamla mönster och invanda beteenden?

Romanen Fångad i Marbella av Birgitta Bergin

Titel: Fångad i Marbella
Förlag: Tre Böcker Förlag
Utgivning: 2013-03-22
Antal sidor: 320

Lyx, överflöd, droger och sexhandel. Men även känslor och kärlek. Det är vad de båda väninnorna Ulli och Ingela dras in i, när de egentligen bara är ute efter en skön semester för att reda ut redan struliga privatliv.

Fångad i Marbella är en fristående fortsättning av Birgitta Bergins debutroman Tre veckor. Följ Ulli under sju dagar i Marbella. I samma snabba tempo får vi än en gång vara med om hennes galna liv, skratta och gråta, och med andan i halsen vända blad efter blad för att upptäcka att det händer saker i ett ständigt crescendo.

Romanen Tre veckor av Birgitta Bergin

Titel: Tre veckor
Förlag: Tre Böcker Förlag
Utgivning: 2012-03-15
Antal sidor: 251

Ulli blir uppringd till jobbet en måndag tre veckor innan jul. Det är hennes man, Peter, som ringer. I samtalet konstaterar han kallt att han flyttar samma kväll, han har träffat en annan kvinna.

Hela Ullis liv rasar ihop. Hon som trodde att hon hade ett stabilt äktenskap, en stark familj och ett bra liv på alla plan. Allt ställs på sin spets. Under tre dramatiska veckor där precis allt händer som inte får eller kan hända, får läsaren följa Ulli och hennes liv.

Tre Veckor är ett enda crescendo i ett snabbt tempo, där man ska vända blad, sida efter sida, för att hela tiden få veta vad som ska hända nu – kan det hända något mer? – och det kan det – tre veckor innan jul!

Recensioner

"En mycket välskriven och gripande historia" 16-Sep-2018

Zellys bokhylla skriver bland annat om HOLLÄNDARN: "Mor och dotter relationen är oerhört bra skildrad, känslosam och realistisk." Läs gärna hela recensionen här ..
Läs mer »

"Jag tycker om berättelsen" 16-Sep-2018

Vargnatts Bokhylla skriver bland annat om HOLLÄNDARN: "Något som hela tiden gjorde mig intresserad var det faktum att den här boken är baserad på verkliga händelser. Det gjorde så att jag verkligen ville ..
Läs mer »

"Otroligt känslomässigt berörd av berättelsen" 16-Sep-2018

Bokbloggaren "Emmas krypin" skriver om HOLLÄNDARN: "Jag var inte beredd på att bli så berörd av alla livsöden i historien. Jag tycker att Birgitta har fångat karaktärernas alla känslolägen." ..
Läs mer »

"Jag gillar att den inte är så förutsägbar" 13-Aug-2018

Karin Boktok blogg skriver om HOLLÄNDARN: "Det är mycket familjehemligheter, kärlek, svek och drama i den här boken. Jag gillar att den inte är så förutsägbar och sentimental som den kanske hade varit..
Läs mer »

"Gripande, spännande och fängslande" 03-Aug-2018

Bokmysan bokblogg skriver bland annat om HOLLÄNDARN: "Historien är gripande rakt igenom och jag fattar tycke för de olika karaktärerna man får följa under de olika tidsperioderna och under historiens gång ..
Läs mer »

"Jag har blivit ett fan till Birgitta Bergin" 23-Jul-2018

Det är två år sedan ETT OEMOTSTÅNDLIGT BEGÄR kom ut. Men den lever i allra högsta grad. Monica Ivesköld på bloggen Mylord Inspiration ger den full pott (5 av 5) och skriver bland annat så här..
Läs mer »

Bettans Boktips ger HOLLÄNDARN betyg 4 av 5 16-Jul-2018

Hon skriver bland annat: "Jag tyckte mycket om boken och kan varmt rekommendera den." Läs gärna hela recensionen här (https://bettansboktips.com/2018/07/15/hollandarn/)..
Läs mer »

Bloggbohemen bloggar om HOLLÄNDARN 16-Jul-2018

Hon skriver bland annat: "Det här skall bli en historia som innehåller allt från koncentrationslägrens fasa till kärlek och plikt och val som inte alltid är så enkla och självklara. En rätt komplex ..
Läs mer »

• • LÄS ALLA RECENSIONER   ››