Om mig

Jag är en västkustflicka med stor aptit på vad som finns mer i livet. Ständigt på jakt. Ständigt nyfiken. Alltid på väg...

Jag föddes i Kungälv där jag hade en härlig, lycklig och bekymmerslös uppväxt. Jag flyttade till Jönköping efter studenten och pluggade informationsteknik, därefter bosatte jag mig i hjärtat av Göteborg. Det blev arbete på reklambyrå, bröllop, två barn, därefter reklamfilm och så småningom TV-produktion. Jag trivdes med alla jobb jag hade, skön kreativ miljö.

BRYSSEL
Så blev Sverige lite för litet och jag flyttade tillsammans med min familj till mångkulturella staden Bryssel. Där blev jag kvar i 13 år. Jag stortrivdes med mitt liv, men efter några år som hemma-mamma slog ändå rastlösheten till och jag åkte till Sverige i ett knappt halvår och utbildade mig till massageterapeut, ett resultat av mitt friskvårdsintresse, inte minst genom min aktiva medverkan i Friskis & Svettis i Bryssel där jag var ledare, styrelseledamot och jobbade med marknadsföringen.

MITT SKRIVANDE
I några år jobbade jag på EU-institutionerna och masserade trötta EU-tjänstemän samtidigt som jag var marknadsansvarig på Skandinaviska Skolan. Underbara år!
Men någonstans där började suget, den gamla drömmen slog till och det var då jag började med författandet av min första bok, Tre Veckor, som jag då inte kunde ana skulle bli antagen, utgiven och läst av tusentals människor! Min åttonde roman på sex år är Holländarn – utgivning maj 2018 – och jag skriver hela tiden på nya spännande berättelser. Tills idag har jag sålt ca 200 000 böcker i Sverige.

Men jag skriver inte bara böcker. Jag bloggar på Ketchupoftheday och jag skriver krönikor. Dessutom är jag flitigt ute i landet och pratar om mitt författarskap, håller föredrag och är konferencier. Tre gånger har jag blivit nominerad till Stora Ljudbokspriset i kategorin skönlitteratur: 2015, 2016 och 2017. 

VAD JAG ÄLSKAR OCH INSPIRERAS AV
Jag älskar att skriva. Men jag älskar också att laga mat, att dricka gott vin, att vandra i oförstörd natur som jag gjorde när jag gick pilgrimsvandring i 80 mil till Santiago de Compostela. Jag älskar att träna och känna mig sund, jag älskar att vara med min familj, mina vänner… och jag älskar att resa. Jag är otålig, frågvis och rastlös. Men jag älskar ändå samtidigt stillheten och att sitta och ”bara vara” framför en brasa.

Jag älskar sol och värme. Jag älskar mitt vackra Västkusten där vi ansar träd och trädgård, bygger om, bygger till, renoverar ständigt och fikar med grannar och vänner på vår underbara altan. Och jag älskar mitt Marbella där jag bor. Att få promenera på Marbellas strandpromenad eller besöka de vackra, vita bergsbyarna som omger oss och där jag hämtar så mycket inspiration. Och så älskar jag att sitta länge, riktigt länge vid ett middagsbord, var som helst, med familj och vänner och äta, dricka och diskutera.

Och i framtiden kommer jag inspireras av allt det här som jag älskar och jag hoppas skriva många fler böcker.

Och då vill jag att du följer med mig på min resa!

Författare Birgitta Bergin

Birgitta Bergin – Författare

Birgitta Bergin – Författare

Birgitta Bergin – Författare