Recensioner

"En mycket välskriven och gripande historia"
16-Sep-2018

Zellys bokhylla skriver bland annat om HOLLÄNDARN:

"Mor och dotter relationen är oerhört bra skildrad, känslosam och realistisk."

Läs gärna hela recensionen här ››

"Jag tycker om berättelsen"
16-Sep-2018

Vargnatts Bokhylla skriver bland annat om HOLLÄNDARN:

"Något som hela tiden gjorde mig intresserad var det faktum att den här boken är baserad på verkliga händelser. Det gjorde så att jag verkligen ville veta hur det skulle sluta och om alla svar skulle komma fram. Jag höll tummarna för att huvudkaraktären Karin skulle få sitt lyckliga slut och hoppades att det skulle innebära att de verkliga människorna också fick det på något sätt."

Här kan du läsa hela recensionen ››

"Otroligt känslomässigt berörd av berättelsen"
16-Sep-2018

Bokbloggaren "Emmas krypin" skriver om HOLLÄNDARN:

"Jag var inte beredd på att bli så berörd av alla livsöden i historien. Jag tycker att Birgitta har fångat karaktärernas alla känslolägen."

Läs hela recensionen här ››

"Jag gillar att den inte är så förutsägbar"
13-Aug-2018

Karin Boktok blogg skriver om HOLLÄNDARN: 

"Det är mycket familjehemligheter, kärlek, svek och drama i den här boken. Jag gillar att den inte är så förutsägbar och sentimental som den kanske hade varit, om den inte byggt på en verklig historia. Nu kan man ju inte frisera till det och göra ett sockersött slut. Eller, det kanske man kan, men det har författaren valt att inte göra. Tack för det!"

Läs hela recensionen här ››

"Gripande, spännande och fängslande"
03-Aug-2018

Bokmysan bokblogg skriver bland annat om HOLLÄNDARN:

"Historien är gripande rakt igenom och jag fattar tycke för de olika karaktärerna man får följa under de olika tidsperioderna och under historiens gång väcks också en förståelse för olika beslut som tagits och tas. Den där känslan av att inte höra till någonstans och drömmen om att "hitta hem" etsar sig verkligen fast och är svår att släppa även efter att boken är utläst."

Läs hela recensionen här ››

"Jag har blivit ett fan till Birgitta Bergin"
23-Jul-2018

Det är två år sedan ETT OEMOTSTÅNDLIGT BEGÄR kom ut. Men den lever i allra högsta grad. Monica Ivesköld på bloggen Mylord Inspiration ger den full pott (5 av 5) och skriver bland annat så här: 

"Birgitta Bergin är en mycket duktig författare som ger mig, som läsare, full valuta för pengarna. Hon skriver med en förfinad gestaltning. Karaktärerna är levande, fulla av blod. Storyn är spännande, med kärlek, dramatik och passion. Jag kunde inte lägga ifrån mig boken och när den väl var slut, saknade jag karaktärerna som hade blivit så levande för mig."

Läs hela recensionen här ››

Bettans Boktips ger HOLLÄNDARN betyg 4 av 5
16-Jul-2018

Hon skriver bland annat: "Jag tyckte mycket om boken och kan varmt rekommendera den."

Läs gärna hela recensionen här ››

Bloggbohemen bloggar om HOLLÄNDARN
16-Jul-2018

Hon skriver bland annat: "Det här skall bli en historia som innehåller allt från koncentrationslägrens fasa till kärlek och plikt och val som inte alltid är så enkla och självklara. En rätt komplex historia således men berättad på ett lättillgängligt sätt som gör den snabbläst."

Läs här ››

"Holländarn är en väldigt känslomässig roman"
06-Jul-2018

Bokhusflickan (bokblogg) skriver bland annat:

"Den här är däremot väldigt välskriven, och om man gillar böcker som bygger på verkliga händelser kommer man nog tycka om denna. Om man dessutom tycker om starkt känslomässiga romaner kommer man inte bli besviken."

Läs hela recensionen här ››

”Hos Berit vågade jag sluta med hormonerna. Hon har stor kunskap och visar prestigelöst på andra sätt att behandla, andra sätt att tänka kring hälsa. Utan att stå i opposition till skolmedicinen tar hon vid där den inte förmår se till helheten.”
Anna Höglund 55 år

”Jag hade en mängd diffusa symptom som jag inte fick någon hjälp med hos "vanliga" läkare. Bland mycket annat var jag helt energilös och hade mycket vätska i kroppen. Jag hade tidigare positiva erfarenheter av akupunktur och blev rekommenderad att söka upp Berit. Hjälpen jag fick av henne är ovärderlig - hon har stor kunskap om kinesisk medicin, kosttillskott och inte minst när det gäller att sätta nålarna på rätt ställe. Jag kan varmt rekommendera henne som behandlare.”
Marika